Lage aanhangwagens

Stabiel weggedrag en een hoog laadvermogen
Hoog laadvermogen
Robuust en degelijk

Als specialist in het produceren van lage aanhangwagens kunt u er bij Jumbo Groenewegen van op aan dat u een robuuste, degelijke aanhangwagen krijgt. De aanhangwagen kan uitgevoerd worden als een middenasser, maar ook als schamel aanhangwagen.

 

Kenmerken van schamel lage aanhangwagens

De kenmerken van een schamel aanhangwagen zijn dat de aanhangwagen aan beide eindes is voorzien van één of meerdere assen. De aanhangwagen kan derhalve autonoom en stabiel blijven staan, ongeacht de verdeling van de lading. Doormiddel van een sleepoog is de aanhangwagen gekoppeld aan de motorwagen. Het sleepoog zit via de een triangel gekoppeld aan de voorste as(sen). Deze assen draaien met een draaikrans onder de aanhangwagen en zo wordt er gestuurd.

Grote voordeel van een schamel aanhangwagen is het stabiele weggedrag en hoog laadvermogen. Qua nadeel zou genoemd kunnen worden, de aanschafprijs. De schamel aanhangwagen is in de regel iets duurder dan een middenasser vanwege de draaikrans. Tevens zou als nadeel genoemd kunnen worden dat een combinatie van motorwagen en schamelaanhangwagen twee draaipunten heeft, namelijk bij de koppeling en bij de draaikrans. Dit vraagt iets meer kunde van de chauffeur.

De middenasser of middenasaanhangwagen wordt via een dissel aan de motorwagen gekoppeld. Het duidelijkste kenmerk is uiteraard dat de assen in het midden van de aanhangwagen zitten waardoor de aanhangwagen een steun nodig heeft om los te staan. Dit type aanhangwagen is vergelijkbaar met een aanhanger die vaak achter de auto wordt gebruikt. Al wordt er bij aanhangers voor achter de auto vaak gebruik gemaakt van een neuswiel.

Voor het vastzetten van de lading zijn de lage aanhangwagens van Jumbo Groenewegen voorzien vele bevestigingsmogelijkheden.

 

Uitschuifbare lage aanhangwagens

Alle degelijke kenmerken van een standaard lage aanhangwagen van Jumbo Groenewegen, maar dan uitschuifbaar, hierdoor kunt u flexibel zijn in de te vervoeren goederen. Jumbo Groenewegen biedt zowel enkel alsmede dubbel uitschuifbare aanhangwagens aan.

 

Uitschuifbare schamel aanhangwagen

Jumbo Groenewegen produceert lage schamel aanhangwagens die zowel enkel als dubbel uitschuifbaar zijn.

De kenmerken van een schamel aanhangwagen zijn dat de aanhangwagen aan beide eindes is voorzien van één of meerdere assen. De aanhangwagen kan derhalve autonoom en stabiel blijven staan, ongeacht de verdeling van de lading. Doormiddel van een sleepoog is de aanhangwagen gekoppeld aan de motorwagen. Het sleepoog zit via de een triangel gekoppeld aan de voorste as(sen). Deze assen draaien met een draaikrans onder de aanhangwagen en zo wordt er gestuurd. De enkel uitschuifbare aanhangwagen van Jumbo Groenewegen is uitschuifbaar tussen de voorste as (de schamel) en de achterste assen. De dubbel uitschuifbare aanhangwagen van Jumbo Groenewegen is zoals de enkel uitschuifbare aanhangwagen uitschuifbaar tussen de voorste as en achterste assen, maar achter de laatste assen is het nog mogelijk deze aanhangwagen uit te schuiven.

Grote voordeel van een schamel aanhangwagen is het stabiele weggedrag en hoog laadvermogen. Qua nadeel zou genoemd kunnen worden, de aanschafprijs. De schamel aanhangwagen is in de regel iets duurder dan een middenasser vanwege de draaikrans. Tevens zou als nadeel genoemd kunnen worden dat een combinatie van motorwagen en schamelaanhangwagen twee draaipunten heeft, namelijk bij de koppeling en bij de draaikrans. Dit vraagt iets meer kunde van de chauffeur.

 

Uitschuifbare middenasaanhangwagen

In de regel is een middenasaanhangwagen niet uitschuifbaar, echter kan Jumbo Groenewegen wel een middenasaanhangwagen produceren waarbij de achterkant van de aanhangwagen uitschuifbaar is. Hiermee wordt de lengte van de middenasaanhangwagen verlengd worden.

Voor het vastzetten van de lading zijn de lage uitschuifbare aanhangwagens van Jumbo Groenewegen voorzien vele bevestigingsmogelijkheden.

Specificaties van de Lage aanhangwagens

Kenmerken enkel en dubbel uitschuifbare aanhangwagen

Chassislengte ingeschoven
6640mm
Chassislengte enkel uitgeschoven
8840mm
Chassislengte dubbel uitgeschoven
10240mm (maximaal)
Chassisbreedte
2548mm
Chassishoogte
880mm
Maximaal gewicht voor
10.000 kg
Maximaal gewicht achter
20.000kg
Maximaal gewicht totaal
30.000kg

Foto's van de Lage aanhangwagens

Klik op de foto's om deze groter te bekijken.

Specialist in aanhangwagens

Als specialist in het produceren van lage aanhangwagens kunt u er bij Jumbo Groenewegen van op aan dat u een robuuste, degelijke lage aanhangwagen krijgt.

Een offerte aanvragen voor een Lage aanhangwagens?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kunnen wij u verder helpen? Neem direct contact met ons op